translate

22 Μαρ 2013

Σαλπάραμε....

         Να λοιπόν με τι ασχολείται μεταξύ μπουγάδας, μαγειρέματος, "δημιουργικής- τρομάρα μας - απασχόλησης" δυο υπερδραστήριων ζουζουνιών, σκουπίσματος ξεσκονίσματος και ολίγων γαλλικών, μια απλή καθημερινή μάνα μητέρα μαμά....
      Επιθυμία της Αντιγόνης, για το μπέμπη που θα βαφτίσει και τώρα γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια... "Καράβια, καραβάκια και λοιπά...θέλω" μου είπε..."ΟΚ" της είπα... Οι μέρες μας ήταν λίγες,Τρίτη μιλήσαμε,  αύριο Σάββατο έπρεπε να τα δώσει, τα πλυντήρια με τα ασιδέρωτα έφταναν τον αριθμό τέσσερα, η σκόνη στο σαλόνι από την Καθαρά Δευτέρα έφτανε τους 2 μην πω 3 πόντους, είχαμε κόσμο βλέπετε,... μαγείρεμα λοιπόν στα γρήγορα και...στα κλεφτά όλο και μια βελονιά ρίχναμε...(τον πληθυντικό πια τον καταλαβαίνετε...μιλάω για το γνωστό "τρίο στουτζες" μαμά-κόρη-μπόμπος που σαν αυτοκόλλητοι πια λειτουργούν ως ένα!!) 
...(χωρίς υπερβολή, το πανώ το ράψαμε σχεδόν μαζί με το μπόμπο, αυτός στη δίπλα καρέκλα να κρατάει την κλωστή που έφευγε ανεβαίνοντας προς τη μηχανή μου και η μεγάλη μου, από την άλλη μεριά,  να επιμελείται την επιλογή των κατάλληλων κουμπακίων ).. "Κάτι που να κρεμιέται στον τοίχο..." λέει η Αντιγόνη "και μετά τα γενέθλια, θέματος πειρατικού, να μείνουν στη μαμά, να τα βάλει σε σαλονι, μπαλκόνι..." "...αλώνι?" (σκέφτομαι η ποιήτρια) και ιδού λοιπόν le résultat:  
                                         
                                                                                         


Προσθήκη λεζάντας

Το ξέρω οι φωτογραφίες είναι άθλιες...αλλά βγήκαν σε ώρες άσχετες και ακατάσχετες....Δείξτε λίγο επιείκεια κορίτσια...Θα το μάθω κι αυτό το μαραφέτι που θα πάει?

Κατά τ'άλλα, να σας πω ότι σας παρακολουθώ, απλά λίγο διακεκομμένα , αν με εννοείτε, γι'αυτό και δεν έχω καταφέρει να σας γράψω τα σχολια που θέλω στις νέες σας αναρτήσεις... Επανέρχομαι όμως δριμύτερη μετά από ανοζωογονητικό (?) τριήμερο (!) μετά συζύγου και τέκνων και πενθερικών (!!) στο μαγευτικό εξοχικό τούτων των τελευταίων (του πεθερού ντε)...(εννοείτε, τι εννοώ...θα ξεσαλώσω πάλι)...σας φιλώ πολύ!!!
η Κατινίτσα σας

10 σχόλια:

  1. να περασετε καλα και να ξεκουραστειτε!!!τα καραβια ειναι το κατι αλλο-η συλλογικη δουλεια αποδιδει...να χαιρεστε τον μικρουλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγιναν τέλεια παρά τις αντιξοότητες...
    Να περάσετε όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά να περάσετε!!!!
    Τα καραβάκια φανταστικά!!!!Μπράβο!!!
    Φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά στα χέρια σου ρε Κατερίνα... πανέμορφα τα καραβάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ομορφα τα καραβακια,παλι καλα που ειχες κ βοηθους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τα καραβάκια σου μου άρεσαν πάααρα πολύ μα εκείνο που με ξετρέλανε, ήταν η υπογραφή σου!!!! Γειά σου βρε Κατινίτσα!!! Απογείωσες το κείμενο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατερίνα, είδα τα καραβάκια σου και ζήλεψα! Εγώ δε ράβω δυστυχώς, αλλά ίσως προσπαθήσω με το χέρι να κάνω κάτι αντίστοιχο! Επίσης μπορείς να περάσεις απο το blog μου, έχεις να παραλάβεις κι αλλο βραβειάκι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Great idea!! would you like to follow each other?
    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Why not, Marcela!! I wish I could speak spanish to you..I can only understand (a little) written or spoken spanish, and that's because I speak french...but it is enough to read your fabulous blog without google tranlator so...!!!Besos!!!

      Διαγραφή

τι σκέφτεστε?